Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

23 Ocak 2012 Pazartesi

SIKAN AYAKKABISINI BİLUMUM TAMPONLA, YARA BANDIYLA DOLDURUP GİYEBİLEN CANLIYA KADIN DENİR :)

Sadece -kadın- değil, -şıklığına düşkün- kadın denir aslında... Bir partide, toplantıda, işyerinde bizler, sıkan yüksek topuklu ayakkabılarımızla işkence çekip, gülümsemeye çalışırken, o dümdüz ayakkabılarıyla seke seke yürüyen erkekleri hep kıskanmışızdır. Fakat ne kadar acı çekersek çekelim, o topuklardan asla vazgeçemeyiz çünkü topuklar bizim için çekicilik, estetik, seksapel ve güzelliğin göstergesidir. Ne zaman ki o düz topuklara geçeriz, işte o zaman yaşlanmış gibi hissederiz. Dolayısıyla bırakalım düz ayakkabıları erkekler giysin, ve tüm gece bizi çekme görevini layıkıyla yerine getirsinler .


Sıkan ayakkabılarımızı bir şekilde giyilebilir duruma getirebilmek amacıyla bulduğumuz binbir türlü çare bizi Oscar'a aday yapabilir. Bu çarelerden biri, geceden ayakkabılarımızın içine ıslak bez koyup sabaha dek bekletmektir. Bu yöntem işe yarıyor mu bilinmez ama ayakkabıdan da umut kesilmez.

Kimimiz o güzelim stilettolarımızı, yün çoraplarımızla giyer, evde saatlerce dolaşır ve ilginç bir alıştırma çalışması yaparız. Bu da farklı bir hayat deneyimi tabiki. Acaba muhteşem stilettomuz bir gün o pırıl pırıl fuşya gece elbisemizin altında göğsünü gere gere dolaşabileceğine inanıyor mudur?


 Tam kara kara düşünürken, aklımıza başka ve muhtemelen en akılcı çözüm gelir. Ayakkabıyı kalıba koydurmak. Bir gece boyunca sabırsızlıkla bekleriz, sabah olur, koşa koşa alır eve geliriz, bir de bakarız ki çok da büyük bir değişiklik yok. İşte bir hayal kırıklığı daha... Ne olursa olsun vazgeçmek yok ama...


 Yukarıdakiler büyük ihtimalle işe yaramadı. Ve sonunda işte gözümüzü karartmanın vakti geldi, topuğun arkasına ve vuran parmaklara yara bandı, iç tabana ped, kenarlara pamuk, e ince de bir çorap giydik mi yollara düşmeye hazırız. Biliyoruz ki acıtacak, biliyoruz ki o pamuklar,bantlar taşacak... Ama biliyoruz ki ayakkabılarımız herkesin gözünü alacak...

Ayakkabılarımız ve biz, ne olursa olsun birbirimizden vazgeçemeyiz.





1 yorum:

  1. Çok ilginç ayakkabılar var,bunları giyenler varmı aceba :)

    YanıtlaSil