Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

18 Ocak 2012 Çarşamba

AYAKKABI SATIN ALIRKEN...


 Günümüzde aksesuardan da öte, önemli bir parçamız haline gelen, hatta karakterimizi yansıtan ayakkabılarımızı seçerken ayak sağlığımızı da düşünüyor olmamız gerekir. Bilinçli ayakkabı seçimi, oluşabilecek çeşitli  sağlık problemlerini engelleyebileceği gibi, bazı ayak problemlerinin tedavisini de sağlamaktadır. Çok sevdiğimiz ayakkabılarımızın, belirli bir süre sonra bir kabusa dönüşmesini istemiyorsak aşağıdaki bazı kaidelere uymamız gerekiyor.


 -    Ayakkabı satın alırken, her iki teki de deneyiniz ve bir süre yürüyerek rahatlığını test ediniz. İki tekin de aynı özelliklerde olması önemlidir. Ayrıca en uzun parmak ucunuzla, ayakkabının ucu arasında yaklaşık yarım santimlik bir boşluk olmasına dikkat ediniz.
-    Ayakkabınızın doğal malzemelerden üretilmiş olmasına özen gösteriniz. En sağlıklı malzeme hakiki deridir.


-    Ayak problemleriniz mevcutsa ortopedik modelleri tercih ediniz.
-    Dar kalıplı ayakkabılardan uzak durunuz. ‘’Daha sonra genişler’’ düşüncesi yanlış bir yaklaşımdır.
-     Ayağınızın hijyenine önem veriniz.
-    Ayak tırnaklarınızı düz kesiniz ve çok kısaltmayınız, aksi taktirde çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir.
-    Alacağınız ayakkabıları, ayaklarınız şişken deneyiniz.



-    Mümkünse çok eskimiş ayakkabılarınızı kullanmayınız.
-    Yaptığınız etkinliklere uygun modeller seçiniz, örneğin çok yürümeniz gereken veya ayakta durmanız gereken bir günde topuklu modellerden uzak durunuz.
-    Her gün aynı ayakkabıyı giymekten kaçının, giymiş olduğunuz ayakkabıyı en az bir gün dinlendiriniz.
-    Özellikle ayakkabının, ayakla temas eden kısmının malzemesine dikkat ediniz, ve ayağınızın hakiki deri üzerine basmasına ehemmiyet veriniz. Hakiki deri, hava sirkülasyonunu sağlayacağı için sizi bir çok ayak rahatsızlığından koruyacaktır.
-     Üzerinde su geçirmez ibaresi bulunmayan her tür hakiki deri ayakkabının, gözenekli yapıdan dolayı su geçireceğini dikkate alınız.
-     Aldığınız ayakkabının kullanma talimatlarını ve malzeme içeriğini gösteren piktogramına göz atınız

     O muhteşem görünen, bakmaya doyamadığımız ayakkabıların, bir kaç saat sonra kabusa haline dönüşmesini istemiyorsanız, yukarıdaki kurallara harfiyen uymalı, ve oluşabilecek her türlü ayak rahatsızlığından kendinizi korumalısınız.

Ayakkabı seçmek ve giymek bir sanattır, ayağınıza sağlık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder